Hi! Ik ben Rudy.

Rudy Nicola

Het was een koude decemberdag in 2008. Als puber zapte ik wat verveeld langs allerlei saaie programma's. Per toeval kwam ik terecht op een zender met drie gasten in een Glazenhuis. Coen, Paul en Giel draaide muziek voor geld, dronken té gezonde sapjes en lieten zich elk moment verassen door luisteraars, BN'ers en meer. Serious Request van 3FM.  Die ene druk op de afstandsbediening zorgde ervoor dat vonkje in mijn hart feller ging branden.

Met de zandkorrels tussen mijn tanden scheurde ik met m'n Vespa Ciao langs de Zandvoorste boulevard naar de lokale omroep ZFM. Onzeker als ik was vroeg ik of ik iets kon doen voor de radio. En dat mocht! Het begin van een heerlijke periode met ontzettend veel uur aan radio. En bovenal hele slechte programma's en interviews. Maar de kop was eraf.

Mijn learning? Als je iets écht graag wilt, dan lukt het ook. Steek er genoeg tijd in en blijf jezelf evalueren. Na ZFM ben ik radio gaan maken bij streekomroep Haarlem105, waar ik nog steeds erg actief ben. Ik mocht midden in de nacht programma maken op 3FM, deed de middagshow op WildFM en leerde van de beste professionals bij 538, NPO en Qmusic. 

De afgelopen jaren is deze radiomaker vaker te zien op tv en op podia. De kennis uit trainingen, workshops en coachingssessie pas ik nu allemaal toe in alle producties die ik maak. Bij de radio heb ik leren interviewen, verhalen vertellen, impact maken bij de doelgroep en snel leren schakelen. Altijd de luisteraar, kijker of bezoeker op nummer 1. Mijn missie is daarom ook het leven van mensen verrijken met waardevolle verhalen. 

Ik geloof in verhalen die je raken; enthousiast maken, laten lachen of juist ontroeren. Waar je iets van leert of anders laat nadenken. Ik ben de verbindende factor tussen de verteller en de ontvanger. Als presentator, dagvoorzitter, podcastmaker en voice-over.

En oh ja... Ik ben een trotse Haarlemmer, fan van Tino Martin, kan heerlijk koken, ben een master in het spel '30 seconds' en Ilja Gort is een van mijn helden.