Hi! Ik ben Rudy.

Rudy Nicola

Op een koude decemberdag in 2008 ontdekte ik per toeval iets dat mijn leven voor altijd zou veranderen. Terwijl ik als puber verveeld zapte langs saaie programma's, kwam ik terecht bij een zender waar drie gasten verbleven in een Glazenhuis. Coen, Paul en Giel speelden muziek voor geld, dronken gezonde sapjes en lieten zich elk moment verassen door luisteraars, BN'ers en meer. Dit was Serious Request van 3FM, een programma dat een vonkje in mijn hart ontstak en nooit meer doofde. 

Met de zandkorrels tussen mijn tanden scheurde ik met m'n Vespa Ciao langs de Zandvoorste boulevard naar de lokale omroep ZFM. Onzeker als ik was vroeg ik of ik iets kon doen voor de radio. En dat mocht! Het begin van een heerlijke periode met ontzettend veel uur aan radio. En bovenal hele slechte programma's en interviews. Maar de kop was eraf.

Na mijn tijd bij ZFM, ging ik aan de slag bij streekomroep Haarlem105 en groeide ik uit tot een professionele radiomaker. Ik presenteerde programma's in de nacht op 3FM, deed de middagshow op WildFM en leerde van de beste professionals bij 538, Qmusic en de NPO. 

De afgelopen jaren is deze radiomaker vaker te zien op tv en op podia. De kennis uit trainingen, workshops en coachingssessie pas ik nu allemaal toe in alle producties die ik maak. Bij de radio heb ik leren interviewen, verhalen vertellen, impact maken bij de doelgroep en snel leren schakelen. Altijd de luisteraar, kijker of bezoeker op nummer 1. Mijn missie is daarom ook het leven van mensen verrijken met waardevolle verhalen. 

Ik geloof in verhalen die je raken; enthousiast maken, laten lachen of juist ontroeren. Waar je iets van leert of anders laat nadenken. Ik ben de verbindende factor tussen de verteller en de ontvanger. Als presentator, dagvoorzitter, podcastmaker en voice-over.

En oh ja... Ik ben een trotse Haarlemmer, fan van Tino Martin, kan heerlijk koken, ben een master in het spel '30 seconds' en Ilja Gort is een van mijn helden.